Upokojenci Dominiki Švarc Pipan sporočajo, da imajo zanjo stare hiše po samo milijon evrov

Foto: Zajem zaslona X / Edvard Kadič

Že 14 dni je v Sloveniji glavna tema sporni nakup ministrstva za pravosodje, ki je za stavko na Litijski v Ljubljani odštevo neverjetnih 7,7 milijna evrov. S tem pa davkoplačevalci gledajo kako se ministrica Dominika Švarc Pipan oklepa svojega položaja in za posel, ki ga je podpisala sama krivi vse druge zaposlene na ministrstvu. Nenazanje pa lahko državljani gledajo odvetnico prodajalca, ki ne pojasni ali je res za posel prejela 1 milijon evrov, da jih prepričuje, kako bo kvadratni meter obnovljene stavbe stal 2.300 evrov.

Pri tem prodajanju zgodbic pa Zidar Klemenčičeva ne pojasni, da gre to za ceno, kjer je vzetih v orabčun skoraj dva tisoč kvadratnih metrov več prostorov kot jih je bilo v prvi cenitve. Če v obzir vzamemo to dejstvo bo cena krepko več kot 4 tisoč evrov na kvadratni meter, kar pa ni tako ugodno kot želi prepričevati državljane in davkoplačevalce. Ker si mnogi želij dobrega posla z državo, da bi lažje preživeli v tej državi, ki deluje na dviganju davkov, se je s sporočilom upokojencev glasil tudi Pavle Rupar.

Kot sporoča Pavle Rupar so se ob takšnih poslih ministrice oglasili upokojenci, ki imajo posel za njo. Prodajajo namreč starejše hiše in to po ceni 1 milijon evrov, hkrati pa bi bile primerne za hranjenje prenosnih računalnikov druge ministrice Emilije Stojmenove Duh. Ob tem pa Rupar svetuje upokojencem, da se obrnejo na vodjo poslanske skupine Gibanja Svoboda Boruta Sajovica, ki se rad ukvarja s premoženjem starejših.

Vir: X