Upokojenci, Nataša Sukič in Urška Klakočar Zupančič menita, da ne potrebujete višjih pokojnin, saj bodo poskrbeli za dvig najbolje plačanih v javnem sektorju?

Poln Trg republike na protestu upokojencev. (Foto: Twitter Besni upokojenec)

“Norčevanje iz upokojencev in njihovega težkega življenja!!”, je bil prvi odziv Pavla Ruparja na dopis državnega zbora glede zbiranja podpisov za razpis referenduma o dvigu pokojnin. Kot izhaja iz priloženega dokumenta gre bolje rečeno za stališče predsednice Urške Klakočar Zupančič in Nataše Sukič.

Podpisana pod dokument Nataša Sukič je mnenja, da bi moral vlagatelj predložiti še podprogram, ker je že sprejet proračun za leti 2023 in 2024. Je to razlog za preprečevanje zahtev po dvigu pokojnin oziroma ustreznem zakonu? Poleg tega je Sukičeva zavrnila zbiranje podpisov, ker v zakonu naj ne bi bila uporabljena ženska slovnična oblika.

Pobudnik spremembe zakona Pavle Rupar je ob tem mnenja, da gre za čisto norčevanje predsednice DZ Urške Klakočar Zupančič in podpredsednice Nataše Sukič. Kar je še bolj zanimivo je to, da je Rupar dokument prejel ravno v času, ko vlada načrtuje dvig plač najbolj plačanim javnim uslužbencem. Tako smo na eni strani priča preprečevanju dviga pokojnin, na drugi pa dviga lastnih plač.

Vir: Facebook