Upokojenci pokazali kaj pomeni ljudska iniciativa – Trg republike pokal po šivih

Poln Trg republike na protestu upokojencev. (Foto: Twitter Besni upokojenec)

Kljub temu, da so tako nekateri mediji in politiki želeli današnji protest ljudske iniciative Glas upokojencev ocenjevali kot politični shod oziroma protest posameznikov, so se kot kaže krepko zmotili. V ljudski iniciativi so namreč pokazali kaj dejansko pomeni protest, na kakšen način se ta izvede in koliko ljudi lahko zberejo.

Upokojenci so danes na Trgu republike opozorili, da je vlada pozabila na njih. Zaradi tega so s shodom le to opozorili, da je čas za ukrepe tudi na področju pokojnin, ki bodo upokojencem nudile dostojno življenje. Kljub temu, da so v Združenju društev upokojencev Slovenije, kjer naj bi po njihovih besedah zastopali 650 tisoč upokojencev, shodu nasprotovali, je ljudska iniciativa uspela napolniti Trg republike.

Ob protestu so tako upokojenci kot v ljudski iniciativi pokazali kako se da na miren in kulturen način opozoriti na kršenje osnovnih pravic. Poleg tega so vsem, ki so dve leti protestirali proti vladi pokazali, kako se protest organizira na povsem legalen način ter nenazadnje kaj pomeni protest (število udeležencev). “Tile upokojenci pa, ko se odločijo, pojejo vse provladnike za zajtrk. Pri provladnikih je več novinarjev, kot “aktivistov”, je Tomaž Štih opisal stanje na Trgu republike.

“Teh zastav nismo vajeni z dosedanjih protestov,” je poln Trg republike upokojencev, komentiral novinar Igor Pirkovič. Ena od uporabnic socialnega omrežja je z besedami “Trg republike poka po šivih. Bravo Slovenke in Slovenci. Odmeva slovenska pesem”, opisala stanje na Trgu republike.

Vir: Twitter