Upokojenci vladi in predsednici republike sporočajo: “Hočemo življenje, nočemo smrt!”

Foto: Twitter Luka Oblak

Tudi na 4. shodu upokojencev oziroma vse slovenskem se je v Ljubljani zbralo več deset tisoč ljudi. Kot že na vseh preostalih treh shodih so tudi tokrat zbrani izrazili nezadovoljstvo s trenutnim odnosom Golobove vlade do upokojencev.

Tokrat so se protestniki sprehodili iz Trga republike mimo predsedniške palače, do prostorov Vlade Republike Slovenije. Njihovo sporočilo je bilo, da si želijo dostojne pokojnine, za katere so vsa ta leta garali. Hkrati so ponovno izrazili nestrinjanje z Golobovo politiko do upokojencev in prezirom te skupine državljanov.

Na protestu so tako predsedniku vlade, kot celotni vladi ter nenazadnje predsednici republike sporočili: “Hočemo življenje, nočemo smrti!”.

Organizator protestov Pavle Rupar je na shodu opozoril tudi, da si je predsednica republike izbrala izredno neprimerno osebo, ki ji svetuje na področju upokojencev. Biserka Marolt Meden si po njegovih besedah namesto za dostojno življenje upokojencev prizadeva za prehitro smrt te skupine državljanov. Želimo si osebe, ki bo pomagala upokojencem in bo spodbuda za dolgo življenje,” je izpostavil Pavle Rupar.

Vir: Nova24TV in Twitter