Upokojenci vladi sporočajo: “Siti Goloba, lačni kruha”, vložen tudi predlog zakona za dostojnejše pokojnine

Protest upokojencev v Ljubljani. (Foto: Twitter / Ana Karantanska)

Upokojenci zbrani okoli civilne iniciative Glas upokojencev, so se danes na drugem shodu zbrali v Ljubljani in vlado opozorili na mačehovski odnos do upokojencev. Na protestnem shodu bi se naj po nekaterih podatkih zbralo med 25 in 30 tisoč upokojencev, katere je med drugim nagovoril tudi Pavle Rupar.

Na samem protestu so upokojenci iz vse Slovenije opozorili, da imajo dovolj prezira trenutne vlade Roberta Goloba in da so tudi oni del družbe, ki si zasluži dostojno obravnavo. Protest je potekal v znamenju slovenske pesmi in zastave, za nameček pa so v civilni iniciativi v hram demokracije odnesli predlog sprememb pokojninske zakonodaje, ki predvideva pravično zvišanje pokojnin za vse kategorije upokojencev.

Na shodu je Pavle Rupar upokojence pozval, da bodo lahko v naslednjih dneh podali svoje podpise za spremembo zakonodaje na upravnih enotah. V Ljubljani je bilo mogoče tako videti različne napise in sporočila vladi, ki kažejo na nezadovoljstvo upokojencev z Golobovo vlado. Tako je bilo moč prebrati sporočila: “Siti Goloba, lačni kruha”, “Sedaj si zaslužimo dostojne pokojnine in spoštovanje”.

Vir: Twitter