Upravno sodišče sprožilo “domino efekt”. Po Golobu sedaj želi status parlamentarne stranke na soočenjih dobiti tudi Ivan Gale

Foto: Twitter

Upravno sodišče je včeraj s svojo odločitvijo sprožilo “domino efekt”. Po tem, ko je odločilo, da stranki Gibanje Svoboda na soočenjih na RTV Slovenija pripada status parlamentarne stranke, sedaj enako zahtevajo tudi v listi Naša Prihodnost in Dobra država.

Gibanje Svoboda je na Upravno sodišče vložilo tožbo zoper RTV Slovenija, ker naj bi bili neenakopravno in diskriminatorno obravnavani na predvolilnih soočenjih na RTV  Slovenija. V Gibanju Svoboda so želeli pridobiti status parlamentarne stranke, ker je RTV Slovenija tega dodelilo tudi Aleksandri Pivec z Našo deželo, vendar so pri tem pozabili, da so v to stranko prestopili trije poslanci DeSUS-a.

Nova24TV poroča, da so na RTV Slovenija sporočili, da bodo odločitev spoštovali in Gibanje Svoboda uvrstili med parlamentarne stranke. “Odločitev sodišča predstavlja drastično spremembo dolgoletne prakse obravnave političnih strank v predvolilnih soočenjih,” so opozorili.

Po tej odločiti sodišča, v senatu katerega je po poročanju Nove24TV sedel tudi Boštjan Zalar, brat Aleša Zalarja (LDS), sedaj enako zahtevajo v strankah Naša prihodnost in Dobra država, saj so prepričani, da tudi njim pripada status parlamentarne stranke na predvolilnih soočenjih, saj na njihovi listi kandidira poslanka Violeta Tomič.

Vir: Nova24TV