Uroš Urbanija: “Če bi bil Inštitut 8. marec v Nemčiji, bi ga tožilstvo in policija postavila pred roko pravice zaradi terorizma”

Inštitut 8. marec. (Foto: Twitter /Inštitut 8. marec)

Če se je Nemčija ostro odzvala na Hamasovo nasilje, ki je pripeljalo do vojne med Izraelom in Palestino, v Sloveniji nekateri še vedno odkrito simpatizirajo s to teroristično organizacijo. Tako je za razliko od Nemčije v Sloveniji mogoče videti podporo Hamasu tako s strani politikov, kot domnevnih nevladnih organizacij. Ena takšnij je Inštitut 8. marec.

Med tem, ko denimo poslanec Matej T. Vatovec odkrito simpatizira s Hamasom, Inštitut 8. marec pa se hvali z udeležbo na shodu za Palestino, Nemčija sprejema izreno stroga pravila. Nemčija oziroma notranje ministrstvo je namreč sprejelo prepoved protiizraelskega slogana, ki poziva k izbrisu Izraela. Bavarska ta slogan primerja celo z nacističnimi slogani.

Žal pa Slovenija bolj kot Izrael pod Golobovo vlado brani Palestino in daje pomen branilcem terorističnega Hamasa. “Če bi bil  @8Marec v Nemčiji, bi ga tožilstvo in @policija_si postavila pred roko pravice zaradi terorizma. Pri nas pa se z udelžbo na shodih, kjer kričijo antisemitska gesla, še hvalijo,” vidi razliko med Slovenijo in Nemčijo Uroš Urbanija.

Vir: X