Uroš Urbanija Jasmini Jamnik pojasnjuje: “Žal vaše oddaje niso svetla točka našega programa, saj novinarstvo ni propaganda ali cenzura”

Jasmina Jamnik. (Foto: Zajem zaslona YouTube)

Nekateri zaposleni na RTV Slovenija še vedno ne morejo sprejeti dejstva, da smo prišli v dobo, ko je dobrodošla izmenjava različnih pogledov in nacionalna televizija ne more biti medij samo enoumnega pogleda. Prav tako se ne morejo sprijazniti, da vlada Roberta Goloba še ni izpeljala na vrhu nacionalnega medija menjave, zato si želijo še naprej političnega aktivizma na RTV. Vse kaže, da je ena takšnih tudi Jasmina Jamnik, ki je v preteklosti že večkrat dokazala, da si ne želi pluralizacije medijskega prostora.

Tokrat jo je kot kaže zbodla zadnja oddaja Utrip, ki jo je pripravil zgodovinar dr. Jože Možina, ki je predstavil nekaj dejstev o trenutni oblasti in njeni ne najbolj državno-tvorni politiki. V svojem zapisu je namreč navedla, da naj bi bil direktor televizije Uroš Urbanija zadovoljen samo z dr. Jožetom Možino in Igorjem Pirkovičem. Hkrati je še navedla, da je gledanost RTV Slovenija katastrofalna.

Na drugi strani je direktor odgovoril novinark, ki ji je pojasnil, da so nekatere druge oddaje s katastrofalno gledanostjo, medtem, ko so ravno oddaje Utrip, ki jih pripravljata omenjena novinarja najbolje gledane oddaje. “Jasmina objavi veliko laži, sem pa tja pa tudi kakšno resnico. Utripi Jožeta Možine in Igorja Pirkoviča so z naskokom najbolj gledani in svetla točka našega programa. Kar pa žal ne velja za oddaje, ki jih ona vodi. Novinarstvo ni propaganda ali cenzura. Nauk: da se, ne zmore pa vsak,” je pojasnil Uroš Urbanija.

Vir: Twitter