Uroš Urbanija mnenja, da se nekateri še vedno želijo vpletati v uredniško avtonomijo tako kot vladne stranke, če ni po njihovo

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Vlada RS)

“Neprijavljeni shodi se ne prenašajo,” je Teji Jarc “pojasnil Davorin Kopše, ob njeni želji po prenosu podnebnega štrajka. Nekateri v Sloveniji še vedno kot kaže ne razlikujejo med prijavljenimi in neprijavljenimi shodi, prav tako ne pred protesti v korist prebivalcev ali korist posameznikov. Ena takšnih je kot kaže tudi Tea Jarc.

Jarčeva je ena tistih, ki se ne more sprijazniti, da je bil protest upokojencem namenjen več kot 600 tisoč državljanom, zato se je verjetno tudi RTV Slovenija odločila za prenos le tega. Na drugi strani imamo interese posameznikov, v katero kategorijo bi morda lahko uvrstili tudi podnebne interese. Morda se tudi zato RTV Slovenija ne odloča za prenos takšnih dogodkov.

V zrak so ob tem “skočili” tudi Mladi za podnebno pravičnost, ki vidijo o morebitnem neprenašanju njihovega protesta diskriminatornost RTV Slovenija. Ob tem bo zanimivo videti koliko ljudi se bo zbralo na tem protestu, če bi se naj na drugi strani na protestu upokojencev zbralo med 25 in 30 tisoč oseb. Tako bo tudi to pokazatelj v interesu koga so kateri protesti – posameznika ali množice kot v primeru upokojencev. Je pa mladim ob tem direktor RTV Slovenija Uroš Urbanija sporočil: “Hm, še eni, ki bi se tako kot vladne stranke radi vpletali v uredniško avtonomijo, če ne bo po njihovo.”

Vir: Twitter