Uroš Urbanija nekaterim RTV delavcem: “Pričakoval bi, da so zavezani javnosti in ne Vladi RS. Res pa je to težko, če honorarno še malo za vlado delaš

Foto: Twitter (Bojan Požar)

Po odločitvi Ustavnega sodišča, da zadrži izvajanje Zakona o RTV Slovenija, s katerim se je želela vlada Roberta Goloba na hitro rešiti trenutnega vodstva RTV Slovenija, so nekateri “vladni” aktivisti doživeli “hladen tuš”. Vse od pričetka menjav na vrhu RTV Slovenija, ki niso ravno po godu levici ali morda celo “globoki državi”, so nekateri tam zaposleni začeli s političnim aktivizmom in niso več bili novinarji.

Zaradi svoje pluralizacije je trn v peti tem ljudem tudi direktor RTV Slovenija, ki ga želijo ti zaposleni na vsak način diskreditirati in očrniti. Ker se v sredo obeta eden največjih protestov v zgodovini Slovenije, saj bodo na ljubljanske ulice prišli nezadovoljni upokojenci, bo tej temi tudi RTV Slovenija namenila določeno pozornost.

To je izredno močno zbodlo ravno tiste novinarje, ki so ves čas poskušali rušiti vlado Janeza Janše, danes pa na vse pretege branijo vlado Roberta Goloba. Tako so denimo sedaj Uroša Urbanijo obtožili, da poskuša rušiti vlado, hkrati pa pozabljajo kako so s prispevki o petkovih kolesarjev v osrednjem Dnevniku, rušili vlado Janeza Janše.

“Vidim, da nekateri naši novinarji vse dogodke ocenjujejo z vidika, ali koristijo ali škodijo vladi. In na podlagi tega se odločajo, kaj objaviti in česa ne. #sramota Pričakoval bi, da so zavezani javnosti in ne @vladaRS. Res pa je to težko, če honorarno še malo za vlado delaš,” tem zaposlenim na RTV Slovenija odgovarja Uroš Urbanija.

Vir: Twitter