Uroš Urbanija: “Vidim, da si bo predstavnica Levice na RTV Polona Fijavž pripela zasluge za največji masaker v zgodovini demokratične Slovenije”

Foto: X Bojan Požar

“Mi bomo depolitizirali RTV Slovenija. RTV Slovenija je potrebno depolitizirati” in še bi lahko našli pamflete s katerimi je Golobova vlada s pomočjo evropske komisarke Vere Jourove dosefgla prevzem nazora na RTV Slovenija. Takoj, ko jim je Ustavno sodišče dalo zeleno luč za uveljavitev zakona, so pričeli s čistkami na nacionalnem mediju. In te danes namesto njihove depolitizacije iz dneva v dan prinašajo večjo politizacijo RTV Slovenija.

Po tem, ko so na vodilna mesta nastavili svoje ljudi, so sedaj z veliko “metlo” pričeli odstranjevati vse zaposlene na RTV Slovenija, ki niso lojalni s političnimi aktivisti levice na nacionalnem mediju. Tisti, ki danes zanikajo takšno početje trenutnega vodstva RTV Slovenije in njim podrejenim kadrom lažejo sami sebi in tudi drugim. Zadnji dogodki na RTV kažejo, da je Zvezdan Martič zaukazal, da se zamenja vse nelojalne urednike ter novinarje na RTV Slovenija.

Tako denimo so na hitro kot sami rečejo temu, prenovili ddajo Arena, ki pa je ne bo več vodil kritični Igor Pirkovič ali Vida Petrovčič, ampak je postala primeren kader Elen Batista Štadler. Tudi Dnevnika ne bo več vodila Valentina Plaskan, ampak je novo vodstvo odločilo, da sta bolj primerni Batista Štadler in Manica Janežič Ambrožič. Na mesto odgovorne urednice pa so na hitro postavili Polono Fijavž. Novinar Bojan Požar pojasnjuje, da gre za popolnoma razumljivo potezo, saj je Fijavževa poročala iz Berlina, ki velja za “meko” nevladnih organizacij.

Do zadnjih potez trenutne oblasti na RTV Slovenija je še bolj kritičen Uroš Urbanija: “Vidim, da si bo skrajna levičarska aktivistka in predstavnica @strankalevica na @RTV_Slovenija @PolonaFijavz pripela zasluge za največji masaker v zgodovini demokratične Slovenije.”

Vir: X