Urška Klakočar Zupančič zopet ponižujoče o protikovidnih ukrepih: “Takratna vladna garnitura uživala v tem, da se ljudem piše globe in se dela represija”

Foto: Zajem zaslona X / Davorin Kopše

Že v času covida-19 takrat še kot sodnica je imela danes predsednica Državnega zbora Urška Klakočar Zupančič skrajno podcenjevalen in zaničevalen odnos tako do vlade Janeza Janše kot vseh ukrepov povezanih s preprečevanjem širjenja te bolezni. Njena retorika in stališča se niso spremenila niti danes, ko opravlja drugo najpomembnejšo funkcijo v državi. Iz njenih nastopov in stališče še vedno vejeta zaničevanje in prezir do takratne oblasti.

Klakočar Zupančičeva je namreč ponovno v državnem zboru vlado Janeza Janše obtožila represije nad državljani. predsednica DZ je izrazila stališče, da se je vlada pretvarjala, da je bila takrat zaskrbljena, sama pa je prepričana, da niso bili zaskrbljeni. Mnjenja je namreč, da je po njenem vlada uživala v represiji, ki bi jo naj policija izvajala nad protestniki. Nadaljevala je še, da je po njeno takrat vladna garnitura uživala ob tem, ko je policija pisala globe, ker so imeli po njeno razlog za uporabo represivnega organa.

Na te navedbe in obtožbe Klakočar Zupančičev, da je takratna vlada vladala s strahom, se je odzval poslanec SDS mag. Branko Grims. Ta je prepričan, da je najhujša oblika vlada nja s strahom, ko ljudem niti več ne pustiš povedati kaj mislijo in ravno to počne Golobova vlada. Hkrati pa se predsednica DZ zateče k temu, da se ljudem, ki kritizirajo njeno delo izrekajo globe. In to je po mnenjuBranka Grimsa vladanje s strahom, saj se ljudem preprečuje kritika trenutne oblasti.

Za konec pa je Klakočar Zupančičeva izrekla mnenje, da je v pravni državi potrebno spoštovati pravne akte, hkrati pa nakazala, da to velja samo do takrat, ko ti to ustreza.

Vir: X