Ustavno sodišče potrdilo, da je prvopodpisana ministrica Čalušić omejevala volilno pravico, ta še vedno veselo zaseda svoj položaj

Foto: Zajem zaslona YouTube

Ali se naša trenutna oblast sploh zaveda kaj je razvita demokracija? Sami se izredno radi hvalijo kako so nas rešili diktature in kako razvijajo demokracijo, a to so samo besede, saj dejanja kažejo ravno nasprotno. Če bi bilo temu res tako, da vzpostavljajo razvito demokracijo, danes ministrica Mateja Čalušić vsekakor ne bi bila več ministrica.

Še kot poslanka je namreč kot prvopodpisana pod zakon državljanom želela omejiti volilno pravico. Ustavno sodišče je namreč razveljavilo 12. člen Zakoma o Kmetijsko gozdarski zbornici, ki je omejeval pasivno volilno pravico članom omenjene zbornice. Predlog je sodišče obravnavalo na predlog Državnega sveta.

Državni svet je namreč na sporen člen zakona opozarjal ves čas obravnave, vendar so bila opozorila prezrta. Pot ta predlog zakona se je kot prva podpisala prav ministrica Čalušić. S to odločitvijo se kaže, da je državljanom kršila ustavno pravico voliti in biti izvoljen. Kljub takšni odločitvi Ustavnega sodišča pa ministrica še vedno zaseda svoj položaj.

Vir: X