Ustavno sodišče zaradi različnih afer vse bolj izgublja svoj ugled

Foto: pixabay.com

Malokdo se ne spomni besed nekdanje poslanke SMC Jasne Murgel iz leta 2015, ko je dejala “Menjamo sodnike US.” Ali je Jasna Murgel takrat vedela, kaj se bo dogajalo na Ustavnem sodišču ali pa je videla v prihodnost? V teh letih se je namreč izkazalo, da so ustavni sodniki postali tisti, ki so bili všeč levi politični opciji, hkrati pa s svojim delovanjem in aferami v zadnjem času močno zmanjšujejo ugled Ustavnega sodišča.

Jasna Murgel je na menjavo sodnikov na Ustavnem sodišču nakazala po silnem razočaranju nad izidom referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi, ki so jo volivci prepričljivo zavrnili. Takratna poslanka SMC se je s temi besedami odzvala na mnenje državljana, ki je bil zaradi zavrnitve novele jezen na Ustavno sodišče. V odzivu je Murglova zapisala: “bomo delali naprej, saj eno leto hitro mine. Vmes menjamo sodnike ustavnega sodišča.”

Vse afere, ki se v zadnjem času dogajajo okoli sodnikov na tem sodišču in so bili imenovani po letu 2015 kažejo, da Ustavno sodišče vse bolj izgublja na ugledu.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV

Uredništvo