Uzakonjeno pravico do samoobrambe – z orožjem predlaga poslanec SNS Zmago Jelinčič

Zmago Jelinčič Plemeniti (Foto: Nova24tv)

Vodja poslanske skupine SNS Zmago Jelinčič Plemeniti je v poslanski pobudi zapisal: Predlagam, da je za samoobrambo sebe in svojega premoženja na zakonski ravni uzakonjena pravica do samoobrambe z orožjem. Predlagam, da država poskrbi za kritje vseh stroškov, ki bi jih morebiti storilci kaznivih dejanj zahtevali od tistih, ki so se branili.”

Zmago Jelinčič Plemeniti, vodja poslanske skupine SNS je v državnem zboru podal poslansko pobudo v zvezi s temeljno človekovo pravico do samoobrambe, ki jo je naslovil na Vlado RS: “V imenu Poslanske skupine Slovenske nacionalne stranke podajamo poslansko pobudo na Vlado Republike Slovenije. Vsak državljan Republike Slovenije bi moral imeti pravico, da lahko v polni meri uresničuje temeljno pravico do samoobrambe.” 

Gre za odziv na dejstvo, da so pretekle leve vlade v našo državo pustile enormno število migrantov. “Ljudi je strah, strah jih je za osebno varnost ter varnost njihovega premoženja. Ker država ne more zagotoviti varnosti državljanom vsako minuto dneva, je prav, da se jim omogoči, da za svojo varnost poskrbijo sami.” 

 

 

Vodja poslanske skupine SNS Zmago Jelinčič Plemeniti je podal pobudo glede pravice do samoobrambe. (Foto: posnetek zaslona)

 

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV