S slovenskih policijskih uprav poročajo o 117 prijetih ilegalnih migrantih v zadnjih 48 urah (v sredo od 6. do danes do 6. ure), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Največ, kar 65, so jih prijeli na območju Policijske uprave (PU) Koper, kjer so prijeli tudi tri tihotapce. 

PU Novo mesto: Prijeli 29 migrantov
Črnomaljski policisti so včeraj zjutraj v okolici Dolenjih Radencev (občina Črnomelj) prijeli 8 migrantov, od tega sedem državljanov Afganistana in državljana Bangladeša. Novomeški policisti pa so ponoči nad Vahto prijeli 13 migrantov, državljanov Bangladeša.

V sredo zvečer so črnomaljski policisti na Butoraju (občina Črnomelj) prijeli 4 migrante, državljane Afganistana. Brežiški policisti so zgodaj popoldne v Jesenicah na Dolenjskem prijeli tri državljane Kosova, ki so mejo prestopili na nedovoljen način. Zvečer so v Krški vasi prijeli še državljana Palestine.

PU Ljubljana: Prijeli 11 migrantov
Včeraj so prijeli 7 migrantov (državljanov Maroka), in sicer na območju Kočevja in Ljubljane.

V sredo prijeli 4 migrante (državljane Afganistana in Maroka), prav tako na območju Kočevja in Ljubljane.

PU Koper: Prijeli 65 migrantov in 3 tihotapce
Včeraj so na območju Ilirske Bistrice prijeli 16 migrantov, in sicer državljane Tadžikistana (4), Bangladeša (2), Afganistana (2), Turčije (2), Kosova (2), Srbije (2), Irana (1) in Iraka (1).

S PU Koper so še zapisali, da so danes 4.55 uri iz PMP Jelšane v Slovenijo vstopila dva državljana Hrvaške (oba stara 27 let) z dvema osebnima avtomobiloma. Oba sta povedala policistom, da gresta v Trst k očetu. Policisti so ju ustavili na cesti proti Podgradu. V enem od vozil sta bila, poleg voznika, še dva državljana Kosova in dva državljana Srbije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno.

V sredo so obravnavali 49 migrantov, in sicer: na območju PP Koper 9 državljanov Iraka in 28 državljanov Pakistana (od tega en vodič), na območju PP Ilirska Bistrica 1 državljana Sirije, na območju PP Kozina 4 državljane Afganistana in na območju PP Piran 7 državljanov Iraka. Italijanski varnostni organi so nam vrnili 6 državljanov Pakistana.

Zapisali so še, da jih je nekaj pred 8. uro poklical občan in jim povedal, da je videl pod vasjo Butari v gozdu več oseb, najverjetneje ilegalnih migrantov. Več patrulj, ki so bile
napotene na kraj, je prijelo 26 tujcev, državljanov Pakistana, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Po opravljenih razgovorih so ugotovili, da je eden od njih, 20-letni državljan Pakistana, vodič, zato mu je bilo odrejeno pridržanje.

PU Maribor: Prijeli 7 migrantov
Včeraj so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem
tovornem vozilu turških registrskih oznak, odkrili skrita 2 državljana Afganistana, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Po končanem postopku so ju policisti zavrnili nazaj na Hrvaško.

Državljana Sirije, ki je zaprosil za mednarodno zaščito, so obravnavali policisti PPIU, 4 tujce pa obravnavajo še policisti PP Gorišnica. Postopki z njimi še potekajo.

PU Celje: Prijeli 5 migrantov
V Vuzenici so včeraj izsledili dva državljana Maroka, ki sta ilegalno vstopila v Slovenijo. Maročana sta se v Slovenijo pripeljala iz Srbije, skrita v podvozju tovornega vozila. Ko je voznik zapustil vozilo sta skočila z vozila in odšla proti železniški postaji, kjer so ju policisti opazili, odpeljali v prostore policijske postaje Radlje ob Dravi in izvedli postopke. Oba sta po izvedenih postopkih zaprosila za azil.

V sredo pa so na območju Rogatca izsledili tri državljane Kosova, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi  trije so  po izvedenih postopkih zaprosili za azil.

Iz ostalih policijskih uprav zaenkrat ne poročajo o prijetih.

Moja-Dolenjska