V času pandemije zaradi odlokov skakali v zrak in vlado obtoževali diktature, danes, ko tako vlada Golob varno skriti v svojih naslonjačih!?

Foto: Nova24TV

Ko svet in Slovenija niso vedeli kaj dejansko lahko prinese covid in je šlo za neznano bolezen, ki je zahtevala mnoga življenja, je bilo potrebno hitro ukrepati. Zaradi tega so se vlade posluževale različnih rešitev in ena od takšnih so bili tudi odloki, ki so urejali določena področja, da se je zaščitilo ljudi. V Sloveniji so bili nemudoma na nogah petkovi kolesarji in tudi razni aktivisti kot je Nika Kovač.

Čeprav je šlo za človeška življenja so vlado Janeza Janše obtoževali neustavnega vladanja ter avtoritativnosti. Če je v nekaterih primerih šlo za očitne politične aktiviste, je na drugi strani tega takratnega predsednika vlade obtoževala današnja predsednica republike Nataša Pirc Musar. In zakaj je to danes pomembno?

Vlada namreč z zdravniki ni sposobna najti skupnega jezika, zato smo priča najdaljši zdravniški stavki in er so ti napovedali umik soglasij za nadurno delo, je sedaj Golobova vlada sprejela odlok o delu zdravnikov. Vlada se namreč hvali, da je sprejela odlok s katerim določa zdravniške storitve, ki jih morajo zdravniki opravljati v času stavke. Tako se poslužujejo vladanja z odloki, kljub temu,  da ni izrednih razmer. Nataša Pirc Musar in Nika Kovač pa sta tiho in se kot kaže s tem strinjata. Zaradi tega predsednik SDS sprašuje, če so zaradi vladanja z odloki petkovi kolesarji in politični aktivisti že pripravljeni?

Vir: X