V času vlade Janeza Janše opaznejši dvig pokojnin kot v času predhodne vlade, pokojnine so se zvišale trikrat, skupaj za 7,9 odstotka!

Premier Janez Janša je primerjal neuspešno ministrovanje Anje Kopač Mrak in Ksenije Klampfer z uspešnim ministrovanjem Janeza Ciglerja Kralja. (Foto: Twitter)

Nova24TV poroča, da se je v primerljivem časovnem obdobju vlade Marjana Šarca in vlade Janeza Janše v prvem primeru povprečna neto starostna pokojnina dvignila le za 26,57 eur, v drugem obdobju se je za 35,8 eur. Tako so iz vrst SDS spomnili, da so se  v zadnjem letu in pol pokojnine zvišale trikrat, skupaj za 7,9 odstotka. Obenem so tisti z nizkimi pokojninami še dvakrat dobili solidarnostni dodatek, bil pa je izplačan tudi letni dodatek.

Obdobje Janševe vlade je močno zaznamovala epidemija, ki je zahtevala odločnejše in bolj dejavno ukrepanje zlasti na področju socialne politike. Potrebno poudariti, da med drugim ne gre pozabiti solidarnostnih dodatkov v več protikoronskih paketih za upokojence z najnižjimi pokojninami, ustanovitev urada za demografijo itd., poroča Nova24TV. Obenem je aktualna vlada veliko postorila na področju nege ostarelih. V desetletnem obdobju levih vlad, ko so bili na oblasti Socialni demokrati in LMŠ, se na področju zdravstva ni storilo prav veliko. Takrat se je finančna sredstva namenjalo tudi nevladnim organizacijam.

 

Povprečna neto starostna pokojnina (Foto: posnetek zaslona, Zpiz)

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV