V Celje prihaja operni spektakel

Foto: Pixabay.com

Nov teden Poletja v Celju prinaša številne dogodke. V petek bo na Muzejskem trgu eden od vrhuncev poletnega dogajanja v našem mestu, saj se bo predstavila operna akademija Pehlivanian s Seviljskim brivcem.

Tedensko dogajanje se bo začelo v torek ob 18. uri na Guštovi mestni plaži, kjer bo dogodek za otroke, predstava Buča Debeluča. V četrtek prav tako ob 18. uri bo na isti lokaciji za dobro voljo in navdušenje otrok skrbel čarodej Toni.

Petek se bo začel z delavnico za otroke in končal z glasbo. Ob 11. uri bo v Muzeju novejše zgodovine Celje Počitniško druženje v Hermanovem brlogu.

Ob 20. uri se bo na Muzejskem trgu predstavila operna akademija Pehlivanian s Seviljskim brivcem. Vstopnice za dogodek so na prodaj v Turistično informativnem centru Celje in preko eventima.

Prav tako v petek ob 20.30 se bo pri Vodnem stolpu začel koncert Jeannette, ob 21. uri pri Metropolu akustični večer z Andrejo Sonc in Sergejem Škofljancem. V soboto ob 21. uri bo pri Metropolu nastopila skupina Earth Shock.

V soboto in nedeljo Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje vabi na brezplačna vodenja z lokalnimi vodiči po gradu in mestnem jedru. Na Starem gradu Celje vas bo ta konec tedna v srednjeveško življenje v sklopu programa Žive zgodovine popeljal Red kraljevega orla.

Center sodobnih umetnosti Celje v avgustu pripravlja poletne ustvarjalne delavnice za otroke z različnimi tematikami in mentorji. Več informacij o delavnicah in prijavah najdete na spletni strani www.csu.si.

Sicer pa CSU vabi v svoje razstavne prostore na ogled razstav. V Galeriji sodobne umetnosti si lahko ogledate razstavo Maje Hodošček V postajanju, v Likovnem salonu Celje razstavo At some point we all have to dance in v Galeriji Račka razstavo Ane Straže Živi užitki.

Ob predhodni najavi lahko obiskovalci Starega gradu Celje znova izkusijo tudi VR doživetje Spremeni tok zgodovine. Na Starem gradu sicer lahko obiskovalci za vstopnino koristijo tudi nove turistične bone, BON21. Ob tem morajo predložiti fotokopijo osebnega dokumenta in ustrezno izjavo za upravičenca bona, minimalni znesek za koriščenje bona je 8 evrov. Na gradu lahko ob predhodni prijavi uživate tudi v Grofovskem pikniku, na Drevesni hiši pa v jogi med krošnjami dreves.

Z novimi ukrepi, ki jih je sprejela Vlada Republike Slovenije, so organizatorji javnih prireditev dolžni preverjati pogoje PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Obiskovalce javnih prireditev zato prosijo, da imajo s seboj ustrezna dokazila, ki jih predložijo pred vstopom na prizorišče.

Vir: Zavod Celeia Celje