V Celju na 31. obletnico prvega postroja brigade MORiS odkrili spominsko ploščo Pokrajinskega štaba ta teritorialno obrambi zahodno štajerske pokrajine

Foto: Facebook (Celje - knežje mesto)

Včeraj, ko smo v Sloveniji obeleževali 31. letnico prvega postroja oboroženih sil novo nastajajoče države Slovenije, so tudi v Celju obeležili to obletnico. Poveljnik 8. Pokrajinskega štaba teritorialne obrambe zahodno štajerske pokrajine Viktor Krajnc in podžupan Vladimir Ljubek sta na Maistrovi ulici v Celju odkrila spominsko ploščo, ki bo ohranjala trajen spomin na pomembno vlogo štaba med slovensko osamosvojitveno vojno.

»Med osamosvojitveno vojno so vas povezovali neverjeten pogum, tovarištvo in globoka ljubezen do domovine.  Če nas bodo te vrednote in seveda tudi mir, svoboda, pravičnost in solidarnost kot narod tesno povezovale še naprej, se nam za prihodnost ni potrebno bati. Iz zgodovine smo se naučili, da smo najmočnejši takrat, ko smo enotni. To je eno izmed pomembnih sporočil spominske plošče, ki jo odkrivamo danes«, dejal podžupan in vsem, ki so se pred 30 leti borili za našo državo in za vse nas, izrazil globoko hvaležnost in spoštovanje.

Foto: Facebook (Celje – knežje mesto)

Vir: Facebook Celje – knežje mesto