V članku “Nov center na Skalni kleti”, avtorja Roberta Gorjanca lahko beremo, da je v Celju je že tako kakovostna in razvejana športna infrastruktura  bogatejša za še eno pomembno pridobitev, novo stavbo v nogometnem in športnem centru na Skalni kleti. Septembra bo uradno odprtje novega objekta, ki je pred časom prejel uporabno dovoljenje. Prva ekipa Nogometnega kluba Celje že nekaj časa uporablja stavbo, prav tako ostale selekcije, ki jim je vadbeni center prvenstveno namenjen.

V podjetju ZPO, ki upravlja športno infrastrukturo v Celju so se za investicijo, vredno več kot 800 tisoč evrov odločili, ker je bila prejšnja stavba dotrajana ter večkrat poplavljena. Nov večnamenski športni objekt vključuje garderobe s sanitarijami za igralce, prostor za sodnike in delegate, za tehnično službo ter potrebno opremo za uspešno pripravo nogometnih igrišč, v nadstropju pa tribuno s 53 sedišči in nekaj stojišči. V novi stavbi investicija še ni končana.

Direktor ZPO, Ivan Pfeifer je povedal, da za drugo fazo še ne vedo kdaj jo bodo začeli. Gre za ureditev nekaterih prostorov v stavbi, kot so fitnes, stanovanja za nogometaše ipd. O nadaljevanju teh investicijskih vlaganj se bodo odločili skupaj z NK Celje.

V okviru prenove športnega centra na Skalni kleti v ZPO sicer opravljajo tudi druga prenovitvena dela. Ivan Pfeifer je še povedal, da gre za razsvetljavo malega nogometnega igrišča, ki je lani dobil travnato površino, sanacijo zidov pri cesti na grad, žičnatih mrež, postavitev manjše tribune za gledalce ipd.

V prihodnje načrtujejo v ZPO tudi obnovo zelo dotrajane glavne tribune na Skalni kleti, nasprotni strani osrednje stavbe centra, vendar zaenkrat za to investicijo še ni potrebe.

Septembra bo slavnostno odprtje objekta ob počastitvi stoletnice igranja nogometa v Celju.

 

Članek “Nov center na Skalni kleti” je dosegljiv tukaj: http://www.nt-rc.si/radio-celje/nov-center-na-skalni-kleti-ze-za/