V članku “100 let nogometa v Celju” avtorjev D.C. in R.Č. lahko beremo, da letos v Celju nogometni klub v knežjem mestu praznuje 100 let delovanja. V počastitev te obletnice bo v soboto 7. septembra 2019, ob 10.uri pred Mestno občino Celje na Trgu celjskih knezov zaživela panojska razstava o zgodovini nogometa na Celjskem. Avtorja razstave sta Muzej novejše zgodovine Celje in zgodovinski arhiv Celje in je nastala na pobudo Nogometnega kluba Celje.

Po otvoritvi razstave se bo program ob 12. uri nadaljeval z otvoritvijo novega večnamenskega športnega objekta na Skalni kleti. Na tem mestu bo nove in lepše prostore dobil šolski nogometni center Nogometnega kluba Celje. Uporabno dovoljenje je objekt za prvo fazo gradnje s katero je bilo poskrbljeno za gradnjo garderob za igralce, prostorov za sodnike, delegate, tribun je bilo izdano 1. 7. 2019. v drugi fazi bo še izvedena nadgradnja fitnesa, pisarn s pomožnimi prostori in prostori za fizioterapijo.

Prvo fazo prenove je uspešno v pogodbenem roku izvedlo podjetje Mika dom, d.o.o. Ureditev zunanje podobe je stala 82.558,59 evrov, ostala dela pa so znašala 794.079,00 evrov. ZPO Celje d.o.o., je za ta namen uspešno pridobilo tudi sredstva od Fundacije za šport za leta 2019, 2020, 2021, od koder so pridobili sredstva v višini 60.000,00 evrov.

Ob tem dogodku je Sebastijan Weber, soavtor razstave, višji kustos Muzeja novejše zgodovine Celje povedal: »Razstava, kot jo predstavljamo, prinaša pred javnost predvsem izbor slikovnega gradiva, ki priča o bogati in pestri zgodovini celjskega nogometa. Poudarek razstave je predvsem na organizacijski obliki klubskega nogometa in njegovih vrhuncev vse od leta 1919 pa do danes.«

Miloš Rovšnik, predsednik Nogometnega kluba Celje je dodal: »Z velikim spoštovanjem do zgodovine celjskega nogometa sem zelo ponosen, da lahko kot trenutni predsednik Nogometnega kluba Celje sodelujem pri obeležitvi 100 let nogometa v Celju. Ob tem se iskreno zahvaljujem vsem sedanjim in nekdanjim nogometašem, trenerjem in funkcionarjem celjskega nogometa. Zahvala tudi Mestni občini Celje in županu Mestne občine Celje Bojanu Šrotu za vso podporo športu v Celju.«

Članek “100 let nogometa v Celju” je dosegljiv tukaj: https://www.celje.info/sport/100-let-nogometa-v-celju-foto-video/