V Celju omogočena dostava hrane s pomočjo Ehrane in njihovih kolesarjev

Foto: Ehrana
Celje 31. julij 2020 – Sedaj je tudi prebivalcem Celja na voljo dostava hrane preko spletne strani in aplikacije Ehrana. Hrano lahko naročijo iz obeh McDonaldsov in HoodBurgerja. Gre za nsjvečji slovenski portal za naročanje dostave hrane in od tega tedna svojo storitev Live ponujajo tudi Celjanom in Celjankam.
Po novem lahko dostavo hrane iz izbrane restavracije občani naročijo preko spletne strani ehrana.si in mobilne aplikacije Ehrana, na dom ali v službo, hrano pa jim bodo dostavili za to opremljeni kolesarji. Preko aplikacije lahko stranke izberejo restavracijo, hrano in mesto dostave, prav tako lahko naročnik v živo preko aplikacije spremlja pot hrane s kolesarjem.
Kolesarji hrano v Celju dostavljajo vsak dan v tednu med 10.30 in 20.00. Kolesarji za dostavo hrane v povprečju potrebujejo 30 minut. Trenutno je prek storitve Live možna dostava iz obeh celjskih McDonaldsov, HoodBurgerja in restavracije Wok&Roll.
»Ponudbo bomo hitro širili. Načrt je namreč, da bomo ob koncu leta dostavljali iz vsaj 15 najbolj priljubljenih restavracij v mestu,« pravi Anže Noč, vodja celjske ekipe. Ob tem je dodal, da njihova “flota” šteje 15 kolesarskih dostavljavcev, ki jih lahko prepoznate po velikih, rdečih termo nahrbtnikih. Pri podjetju pravijo, da nenehno iščejo nove dostavljavce, tudi v knežjem mestu. Odločitev za lansiranje storitve v Celju je bila sicer enostavna so še povedali v izjavi za javnost. »Mesto je tretje največje v Sloveniji in pomemben gospodarski center z visokim številom dnevnih migrantov. Prepričani smo, da obstaja potreba po hitri dostavi raznovrstne hrane, še posebej iz restavracij, ki doslej dostave niso omogočale,« razlaga Noč.
Foto: Ehrana
V podjetju sporočajo, da lahko hrano dostavljajo vsi –majhni in veliki gostinci. V podjetju so še zapisali, da je storitev v Celju poznana že od leta 2012, ko so omogočili  enostavno naročanje hrane in plačevanje prek spletne strani. Z razliko od storitve Live, ki je v Celju zaživela ta teden, so morale dostavo sicer organizirati restavracije same. »S tem, ko dajemo gostincem na razpolago naše kolesarje, lahko popolnoma vsaka restavracija, velika ali majhna, hrano dostavlja tudi na dom. Na ta način so gostinski ponudniki dobili dostop do strank, ki hrano pogosto naročajo. Takih pa je še posebej v trenutnih razmerah vse več,« dodaja Noč.
Za konec so še dodali, da je Ehrana  od aprila do julija beležila trikratno rast naročil v primerjaviz enakim obdobjem lani.
M.I.