V Celju pouk na daljavo poteka po načrtu, vendar otroci pogrešajo medsebojni stik

Slika je simbolična (Foto: iStock)

Tako kot za ostale osnovnošolce in srednješolce se tudi za otroke iz Mestne občine Celje končuje tretji teden izobraževanja na daljavo. Ob tem so z občine sporočili, da pouk poteka po urniku, kljub temu pa šole učencem ponujajo tudi kar nekaj zanimivih ter sproščujočih vsebin.

Gradiva, navodila, naloge in povezave učenci in starši prejemajo v glavnem na šolskih spletnih straneh. Učitelji podajajo gradivo učencem vsak dan zjutraj ali prejšnji večer, predvsem mlajši učenci pa prejmejo pred začetkom tedna tudi tedenski razpored dela. Način podajanja učne snovi je prilagojen tehničnim zmožnosti učencev in je naravnan tako, da je za večino otrok brez težav dostopen tudi preko telefonov in tablic, so zapisali na občini.

Za vse deležnike je takšen način izobraževanja nova izkušnja. Delo sicer po njihovih besedah že sedaj teče dobro vendar bo v nadaljevanju potekal še bolj utečeno in ga bo mogoče vsebinsko in organizacijsko še nadgraditi.

Izvajalci dodatne strokovne pomoči (DSP) za učence s posebnimi potrebami so se vključili v delo na daljavo preko e-pošte in e-komunikacije na spletnih straneh šole, na katerih izvajajo DSP, ali preko povezave na spletni strani OŠ Glazija.

V Glasbeni šoli Celje izvajajo individualno izobraževanje na daljavo preko družbenih omrežij in aplikacij za videoklice. Skupinski pouk poteka preko spletne strani. V teh dneh so bili vzpostavljeni različni sistemi poučevanja, ki pa glede na specifiko šole nikakor ne morejo nadomestiti pouka v živo in muziciranja mladih glasbenikov, kot ga sicer poznamo, so še dodali na občini.

M.I.