V Celju vse razpoložljive službe intenzivno odpravljajo hudo škodo po neurju

Foto: Mestna občina Celje

V Celje je bil včeraj po torkovem neurju še en zelo težek dan, močna nevihta je pustila resne posledice. Gasilci so bili aktivirani na 199 lokacij v Mestni občini Celje, posredovali pa so v 166 intervencijah, kjer so bila ogrožena življenja in premoženje. Največ je bilo odkritih streh in podrtih dreves.

21 lokacij v mestni občini Celje je huje prizadetih, za sanacijo bo potrebna težja gradbena mehanizacija. Gasilci, civilna zaščita in javna podjetja so na delu od zgodnjih jutranjih ur, včeraj so do 22-ih intervenirali na lokacijah, kjer je bilo najhuje. Sodelovala je Poklicna gasilska enota Celje z 28-imi poklicnimi gasilci ter reševalnim psom in 11 prostovoljnih gasilskih društev iz GZ Celje s 154-imi gasilci. Škodo danes v sodelovanju z gasilci odpravljajo tudi predstavniki javnih podjetij Zelenice, VO-KA in Simbio.

Mestna občina Celje je včeraj v Celjskem mladinskem centru ponudila prenočišče tistim, ki zaradi hudo poškodovanih ali uničenih streh niso mogli ostati doma. Zaenkrat te možnosti ni izkoristil nihče.

Mestna občina Celje je vzpostavila klicni center na PGE Celje – (03) 428 09 00, kamor lahko občanke in občani sporočijo, če rabijo nujno pomoč pri odpravljanju posledic neurja. O škodi jih lahko obvestijo tudi na elektronski naslov [email protected].

Podatke o lokacijah, kjer so intervencije najbolj nujne, zbirajo do ponedeljka, 24. julija.

Na jutranjem nujnem sestanku župana ter predstavniki PGE Celje, Civilne zaščite Celje, Javnega podjetja Zelenice, VO-KA Celje, Simbia in komisije za elementar so imenovali petčlansko komisijo, ki bo na terenu pregledovala škodo in s tem pomagala pri organizaciji nadaljnjega odpravljanja posledic neurja.

Včeraj je prihajalo do motenj pri oskrbi z električno energijo in posledično tudi pitno vodo, težave so na območju Mestne občine Celje popolnoma odpravljene pri vodooskrbi, ponekod je še nekaj težav na električnem omrežju.

Predvidoma v soboto bodo v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi in mestnimi četrtmi organizirali čistilno akcijo ter pozvali občanke in občane, da pomagajo pri čiščenju vej in listja.