V center Celja bo v soboto prišlo podeželje

Foto: Edi Einspieler

Središče Celja bo v soboto, 13. junija 2020, v znamenuju tradicionalne prireditve poimenovane Podeželje v mestu. Dogodek se bo pričel odvijati ob 10. uri in končal ob 13. uri. Tokratna ponudba bo prilagojena trenutnim razmeram in navodilom pristojnih institucij v zvezi z omejevanjem širjenja koronavirusa, vendar na Zavodu Celeia Celje (ZCC) zagotavljajo, da zaradi tega dogajanje ne bo nič manj pestro.

Na ZCC obljubljajo, da bo izdelke predstavljalo več kot 30 ponudnikov iz celotne regije. Za razliko od prejšnjih let glasbe v živo ne bo, ampak bo predvajana le posneta glasba po zvočnikih. Prireditelj dogodka ZCC bo stojnice postavil v dogovorjenem razmaku in s tem omogočil, da bodo ponudniki in obiskovalci na zahtevani razdalji.

V Umetniški četrti v Gosposki ulici bo KPD Svoboda Celje pripravila dogodek z imenom Umetniška tržnica, na katerem bodo umetniki ustvarjali na temo podeželja. Potekal bo med 9. in 13. uro.

Ob tem tako organizator kot posamični ponudniki prosijo obiskovalce, da upoštevajo navodila in priporočila pristojnih institucij ter se dogodka udeležijo le, če so zdravi.

Namen Podeželja v mestu je, da se v urbanem okolju približa podeželje, njegove aktivnosti, življenje in izdelki. Obiskovalci bodo lahko degustirali, kupovali pridelke in izdelke ter ob tem izvedeli marsikaj zanimivega.

V primeru slabega vremena prireditev odpade.

Vir: ZCC