V manj kot letu dni naštevamo le nekaj vidnejših rezultatov te vlade na področju izboljšanja socialnega položaja upokojencev: Solidarnostni dodatki v treh protikoronskih zakonih za upokojence z najnižjimi pokojninami, redna ter izredna uskladitev pokojnin, zviševanje odmernih odstotkov za moške, predviden letni dodatek za 600 tisoč upokojencev v letu 2021, ustanovljen urad za demografijo, več kot 200 milijonov evrov dodatnih sredstev za pokojnine v primerjavi s prejšnjo vlado, 10 milijonov več sredstev za dolgotrajno oskrbo v primerjavi s prejšnjo vlado, razpisanih dodatnih 1100 mest v domovih za ostarele.

Po polomu vlade Marjana Šarca ter po desetletju neuspešnih vlad je odgovornost za temeljne izzive države prevzela koalicija strank SDS, SMC, NSi in DeSUS pod vodstvom predsednika vlade Janeza Janše. Gre za ideološko mešano koalicijo, zato so v ospredje postavili izpolnejvanje programskih izhodišč, med katerimi je eno izmed ključnih vprašanje socialnega položaja upokojencev.

V desetih mesecih, od meseca marca do danes, se je nabralo veliko število ukrepov za upokojence, tudi za leto 2021 so predvideni ambiciozni načrti. Tudi predsednik združenj upokojencev Slovenije Janez Sušnik je pozdravil uspešnost vlade na področju upokojenske politike, v mesecu avgustu je povedal, da so interesi upokojencev pomembnejši od notranjih razprtij v stranki.

Več lahko preberete v spodnjem viru.