V Domu starejših Šmarje pri Jelšah 14 okuženih oskrbovancev, na pomoč jim je priskočilo tudi podjetje Jagros

»V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah je trenutno okužba s COVID-19 potrjena pri štirih zaposlenih in 14 stanovalcih. Še pet stanovalcev ima povišano telesno temperaturo in tudi zanje predvidevamo, da so okuženi,« je včeraj sporočila  direktorica Gordana Drimel.

Ob tem je še direktorica povedala, da so v domu zagotovili še dodatne prostore za izolacijo okuženih stanovalcev. Vseskozi poostreno spremljajo zdravstveno stanje stanovalcev in sproti obveščajo svojce obolelih.

Ker so se pri zaposlenih, zaradi izrednih fizičnih in psihičnih obremenitev, že pojavili znaki utrujenosti, je domu na pomoč priskočila ekipa zdravstvenih delavcev iz Bolnišnice Celje s svojo opremo. Vzpostavili so tudi sodelovanje z zdravnikom infektologom, ki bo dnevno spremljal stanovalce. Odzvali so se že tudi drugi zdravstveni zavodi, ki bodo s kadrovskimi in drugimi viri pomagali pri oskrbi starejših, so še zapisali v domu.

Na pomoč so domu v Šmarju pri Jelšah priskočili tudi v podjetju Jagros. Trgovine Jager so včeraj v nekaj urah uspele priskrbeti zadostno količino plastičnega pribora in posode za postrežbo hrane in pijače obolelim stanovalcem v domu. Pribor in posodo so jim dostavili že včeraj zvečer.

“Zelo hitra odzivnost, za kar se podjetju Jagros tudi javno zahvaljujemo. Skupaj zmoremo več”, so še dodali v Domu starejših Šmarje pri Jelšah.

M.I.