V Domu starejših Šmarje pri Jelšah okuženih 11 oseb, vse se trenutno počutijo dobro, kolikor je mogoče v dani situaciji

Foto: Občina Šmarje pri Jelšah

V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah je bila do danes okužba s COVID-19 potrjena pri štirih zaposlenih in sedmih stanovalcih.To je pri enem zaposlenem in enem oskrbovancu več kot včeraj. Kljub vsemu so v domu zagotovili, da se vsi okokuženi oskrbovanci zaenkrat počutijo, kolikor je v dani situaciji mogoče, dobro in razen rahlo povišane temperature drugih bolezenskih znakov trenutno ne kažejo.

Vsi zaposleni, ki imajo potrjeno okužbo so trenutno doma in zagotavljajo, da imajo blažji potek obolenja. Zdravstveno stanje stanovalcev poostreno spremljajo. Pri petih stanovalcih se je danes pojavila povišana telesna temperatura in jim bodo odvzeti brisi. Navodila za obravnavo stanovalcev dnevno daje epidemiologinja. Včeraj so bili ponovno preverjeni vsi ukrepi, ki jih dom izvaja, in so po mnenju epidemiologinje pravi  in izvajani v največji možni meri.

Vodstvo doma je tudi v stalnem stiku z občinskim štabom civilne zaščite in zdravstvenim domom. V domu so včeraj prejeli tudi pošiljko zaščitnih sredstev iz državnih blagovnih rezerv in s strani Ministrstva za zdravje, ki bo zadoščala za nekaj dni. Danes je direktorico zavoda Gordano Drimel kontaktiral tudi pristojni minister za delo Janez Cigler Kralj, ki se je vodstvu in vsem zaposlenim zahvalil za trud in prizadevnost v tej težki situaciji, stanovalcem pa zaželel predvsem obilo zdravja.

M.I.