V Domu starejših Šmarje pri Jelšah število okužb še vedno narašča – okuženih 32 stanovalcev

Foto: Občina Šmarje pri Jelšah

Iz Doma starejših Šmarje pri Jelšah sporočajo, da je pri njih trenutno okužba z novim koronavirusom potrjena pri 32 stanovalcih. Tako se je število okuženih od včeraj povečalo za 6, včeraj so bili 3 njihovi stanovalci hospitalizirani.

Zaposleni doma upokojencev vseskozi poostreno spremljajo zdravstveno stanje in o vseh morebitnih spremembah in počutju sproti obveščajo svojce. Zaposleni vso skrb posvečajo nalogi, da je za stanovalce kar se da najboljše in najlepše poskrbljeno in da bodo stanovalci bolezen čim prej in čim lažje preboleli okužbo, so v izjavi za javnost še zapisali v domu.

»Virus je izredno agresiven, širi se hitreje, kot smo pričakovali, izvajajo se vsi mogoči ukrepi s sredstvi, ki jih imamo na razpolago. V samem začetku je veljajo prepričanje, da postane človek kužen, ko zboli z znaki virusnega obolenja (povišana telesna temperatura, nahod, slabo počutje, kašelj), vendar glede na potek v naši ustanovi, tako pri stanovalcih kot zaposlenih, kjer večina še trenutno na srečo preboleva z blažjo simptomatiko, tega zagotovo ne moremo potrditi,« opozarja Gordana Drimel, direktorica Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah. Bolezenski znaki se še pojavljajo in se pričakuje porast potrjenih okužb tudi v prihodnjih dneh.

Dodatni brisi se bodo odvzemali po navodilih zdravnika. Vsi stanovalci so pod nadzorom zdravnikov primarnega nivoja in infektologa, so zaključili.

M.I.