V Kijevu velika reklamna akcija v zahvalo trem predsednikom vlad, ki so mesto obiskali kot prvi ob napadu Rusije na Ukrajino

Obisk Janeza Janše v Kijevu. (Foto: Zajem zaslona Twitter Visegrad24)

Kljub temu, da se mnogi pred letom dni niso zavedali kako pomembno dejanje so storili predsedniki slovenske, češke in poljske vlade z obiskom Kijeva, je danes to vse bolj in bolj zavedajo. Predvsem v Sloveniji je bil takratni predsednik vlade Janez Janša s strani današnje koalicije oziroma takrat še evropske poslanke, danes pa zunanje ministrice Tanje Fajon deležen veliko kritik.

Nasprotniki vsega, kar je storil Janez Janša so tako navajali, da gre za solo akcijo, ki bi lahko imela resne posledice za Slovenijo. Danes leto dni po napadu Rusije na Ukrajino pa se kaže, da je bil njihov glavni cilj simpatiziranje z Rusijo in zaradi negotovih razmer počakati v katero smer se bo vojna razvila.

Vendar so Ukrajinci sami pokazali, da je šlo za zgodovinski dogodek, ki so ga v samo letu dni večkrat počastili. Ena zadnjih takšnih potez je pričetek reklamne akcije v osrednjem Kijevu, kjer bodo pokazali zahvalo vsem trem predsednikom vlad, ki so 15. marca 2022 kot prvi obiskali Kijev.

S tem se tudi poskusi naše trenutne vlade in takratne opozicije po minimiziranju tega dejanja razblinjajo, saj gredo takšne akcije v svet, kjer se pokaže pomembnost nekaterih dejanj naših politikov.

Vir: Twitter