V koaliciji se udejanjajo besede pokojnega dr. Janeza Drnovška – “Še pobili se boste med sabo”

Foto: Zajem zaslona

Neuspeh na evropskih volitvah je kot kaže med koalicijskimi partnerji do konca vnel že tako razgrete odnose. Po novem se niti v osrednjih medijih ne obnašajo več lojalno, ampak se obmetavajo z vsemi mogočimi obtožbami. Tako je sedaj v oddaji Tarča po predsedniku vlade “udaril” nekdanji poslanec SD-ja in danes evropski poslanec Matjaž Nemec.

https://x.com/BineTraven/status/1801513459059728701

Tako je malo šokantno celo Nemec priznal, da bodo morali koalicijski partnerji spremeniti odnos do dela, nenazadnje pa odnos do državljank in državljanov. V svojem nastopu je Nemec še priznal, da to kar dela trenutna oblast, katere del je tudi SD, bo drugo leto prinesel bilanco, ki ne bo pokazala nobenega rezultata. Kljub vsemu pa se tudi sam zaveda, da to prinaša še hujši poraz na volitvah, kot so ga doživeli na evropskih volitvah.

Takšno izvajanje Matjaža Nemca je naletelo na ogorčenje pri Mateju Arčonu, pri Mateju Toninu in Romani Tomc pa nasmejane obraze. Arčon je dejal, da ni razočaran, ampak je presenečen nad retoriko Matjaža Nemca, ki je razkril nedelovanje vlade. Pri tem pa so se pokazale besede nekdanjega predsednika vlade in republike, pokojnega dr. Janeza Drnovška: “Še pobili se boste med sabo”.

https://x.com/AVrabic/status/1801365373830181029

Vir: X