V Laškem kar 5 »chefov« razvajalo obiskovalce in jim pričaralo nostalgijo po dobrih starih časih

Foto: Občina Laško

Laške ulice so danes ob 15. uri zaživele na nostalgično pouličnem festivalu Laško Guštfest 2019. Na festivalu so se lahko obiskovalci s pomočjo okusov sprehodili po spominih svojega življenja. 5 vrhunskih »chefov« na čelu z domačinom Markom Pavčnikom Restavracija Pavus na čelu je namreč pripravilo odlično kulinarično soboto.

Na prireditvi so skušali pri obiskovalcih ustvariti »Nostalgijo po dobrih, starih časih«. Spomine na te čase so jim organizatorji ustvarjali s pomočjo nostalgično urejenega prostora, prikazom vsakdanjega življenja, otroštva, stare glasbe in plesa nekoč. Bogat in kreativen ulični program se je odvijal na več trgih in točkah v starem mestnem jedru.

V ospredje dogajanja so kljub vsemu postavili »Razvajanje brbončic po Laško. Ker so v mestu še kako ponosni na svojega odličnega chefa Marka Pavčnika iz Restavracije Pavus je le-ta danes svojo kuhinjo prestavil v staro mestno jedro Laškega. Da so program še popestrili je Marko Pavčnik k kuhanju za Laško in Laščane povabil še štiri priznane kuharske chefe.

Svoje kuharske veščine so obiskovalcem predstavili še Igor Jagodic iz Restavracije Strelec, Uroš Štefelin iz Vile Podvin, Marko Magajne iz Galerije okusov in Branko Podmenik iz Pivnice Union. Vseh pet chefov je jedi pripravljalo na podlagi naključno izbranih sestavin. Kljub vsemu pa je glavno vlogo igralo pivo, saj je Laško pivovarsko mesto.

Vir: spletna stran Občine Laško