Po poročanju spletnega portala e-maribor so danes v zgodnjih urah neznanci pretepli znano mariborsko sodnico okrožnega sodišča Danielo Ružić in jo pri tem hudo poškodovali. Sodnica, ki dela na gospodarskem oddelku, je utrpela hude poškodbe, zaradi česar je v kritičnem stanju v mariborski bolnišnici.

Za časnik Večer je Bojan Kitel iz mariborske policijske uprave pojasnil, so bili na OKC okoli 1.15 obveščeni, da je bila na območju Maribora napadena in hudo telesno poškodovana sodnica iz Okrožnega sodišča v Mariboru. Na kraj so bili napoteni reševalci in policisti. Poškodovano so z reševalnim vozilom nemudoma odpeljali v Univerzitetni klinični center v Mariboru.

Na javnost so se policisti s pozivom k pomoči pri razčiščevanju okoliščin dogodka že obrnili, in sicer da če bi kdo imel kakšne informacije ali karkoli vedel o tem napadu, da lahko pokliče na 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Neznance, ki naj bi sodnico pričakali pred njeno hišo in jo brutalno pretepli še iščejo, motiv za napad za zdaj še ni znan.

 

M.I.