V mesecu juniju zaključena večina del na odseku državne ceste Šmarjeta – Škofja vas

Foto: MOC

Z Mestne občine Celje so sporočili, da rekonstrukcija približno kilometer dolgega odseka državne ceste med Šmarjeto in Škofjo vasjo, ki se je začela v drugi polovici avgusta lani, poteka po načrtu. Podjetje KIT-AK, gradnje, ki je bilo s strani Ministrstvo za infrastrukturo izbrano za izvajalca del, je predvčerajšnjim začelo z asfaltiranjem veznega in nosilnega sloja ceste v dolžini 450 metrov,  medtem ko bo z asfaltiranjem ostalih 550 metrov ceste in priključnih cest začelo 25. maja.

V ponedeljek bo podjetje KIT-AK, gradnje pričelo z drugo fazo izgradnje krožišča, v prvi polovici junija pa namerava asfaltirati obojestranski pločnik in kolesarsko stezo ter na celotni odsek rekonstruirane ceste položiti fini asfalt. Javno podjetje Vodovod-Kanalizacija je že poskrbelo za obnovo kanalizacije in vodovoda.Telemach je položil novo telekomunikacijsko omrežje. Vgrajene so že tudi zaščitne cevi za omrežje Telekoma. Postavitev drogov ceste razsvetljave in namestitev luči je predvidena konec meseca maja.

Na občini pričakujejo, da bo večina del zaključena v juniju. Mestna občina Celje je za rekonstrukcijo ceste, ki bo stala okoli 2.2 milijona evrov, iz občinskega proračuna prispevala 30 odstotkov potrebnega denarja. Financirala je izgradnjo pločnika, kolesarske steze in postavitev javne razsvetljave. Za odkup zemljišč, ki so bila potrebna za izgradnjo pločnika, je Mestna občina Celje že pred leti prispevala polovico potrebnega denarja, so še sporočili v izjavi za javnost.

M.I.