V teh dneh, ko šolarji končujejo s svojimi šolskimi obveznosti, so konec maja s svojimi aktivnostmi z absolventskimi večeri zaključili izobraževanje na nižji in višji stopnji v Glasbeni šoli skladateljev Ipavcev Šentjur. Absolventski večeri so potekali v centru kultur Gustav, v cerkvi Sv. Jurija ter v prostorih Glasbene šole skladateljev Ipavcev Šentjur. Ti večeri pomenijo tako za učence kot njihove mentorje prijeten sklepni dogodek. Zadnji nastop v domači glasbeni šoli so pospremili ravnateljičin nagovor ter simbolična darila, zahvale mentorjem ter aplavzi za ves trud, ki ga učenci vložijo v obšolsko glasbeno udejstvovanje v času svojega izobraževanja na domači glasbeni šoli.

Foto: Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur (na sliki prof. Diana Štih, tolkalist Miha Inkret Rotovnik ter korepetitorka Zala Irgolič)

Dogodek je prav posebno doživetje tudi za starše, ki so svojim otrokom v oporo in spodbudo. Na Glasbeni šoli skladateljev Ipavcev Šentjur v navadi je tudi letos med absolventskimi večeri in samimi nastopi tekla spremna beseda, s katero so predstavili učence kot jih vidijo učitelji in učitelji skozi oči njihovih učencev. Tako se je med drobci osebnostnih lastnosti in kakšni anekdoti, našlo tudi mesto za pohvale in dobre želje v nadaljnjem glasbenem in drugem izobraževanju. Program je povezovala Diana Štih, večere pa je organizirala Damjana Rosensetein.

Foto: Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur (na sliki tolkalist Jan Romih in korepetitorka Zala Irgolič)

Letos so imeli čast na absolventskih nastopih nastopiti: flavtistka Špela Oblak pod mentorstvom Diane Štih, tolkalista Miha Inkret Rotovnik in Jan Romih pod mentorstvom Eve Zavšek in Gregorja Horvata, harmonikaš Staš Dimov pod mentorstvom Francija Kolarja, flavtistka Anja Brglez pod mentorstvom Marte Koberski, trobentač Lovro Gubenšek pod mentorstvom Boštjana Jagra, organistka Tamara Doberšek pod mentorstvom Simona Jagra, violinistka Maša Leskovar pod vodstvom Elizabete Rauter, klarinetist Ambrož Leban pod mentorstvom Matjaža Vodiška, pianista Ian Jakončič pod mentorstvom Jelene Dukić Segečić in Rožle Mulej pod mentorstvom Jelke Iskra in Jelene Dukić Segečić, pianistka Eva Leskovšek pod mentorstvom Mojce Eferl, harmonikaša Nika in Tomi Tanšek pod mentorstvom Romane Javšovec ter pianistka Anja Židan pod mentorstvom Bojana Drakslerja. Za spremljavo na nastopih učencev absolventov sta poskrbeli Larysa Kocherova in Zala Irgolič.

Foto: Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur (na sliki tolkalist Miha Inkret Rotovnik)

Zaradi vsega truda in dela gredo učencem in učiteljem čestitke za odlično opravljeno delo, učencem absolventom pa iskrene čestitke za zaključni nastop. Mladim glasbenim talentom tudi z našega uredništva želimo uspešno pot na poti njihovega odraščanja ter veliko glasbenih uspehov še naprej.

 

M.I.