V mestni četrti Slavko Šlander je bilo odprto prenovljeno igrišče

Fotografija je simbolična. Foto: pixabay.com

Iz Mestne občine Celje so sporočili, da so na Vojkovi ulici v mestni četrti Slavko Šlander minuli četrtek odprli prenovljeno otroško igrišče. Otroci se od zdaj naprej lahko igrajo na lepo urejenih površinah in novih, zabavnih igralih.

Namestili so gugalnice, kombinirano igralo s toboganom, plezalno piramido, vrtiljak in plezalo.

Tla, na katerem so igrala, so zaščitili z varnostno podlago iz rečnega prodca, preostalo površino na igrišču pa so na novo asfaltirali. Ob igrišču so na novo tlakovali pešpot, postavili nove klopi in nove koše za odpadke. Skupna vrednost obnove igrišča in ureditve okolice znaša nekaj več kot 113.000 evrov z ddv. Gradbena dela je izvajalo javno podjetje Zelenice.

Obnova igrišča je bila dolgoletna želja Mestne četrti Slavko Šlander, nove pridobitve pa so seveda najbolj veseli otroci, ki bodo na tem igrišču uživali v družbi sovrstnikov in se igrali na zelo kakovostnih igralih proizvajalca Kompan.

Pred dvema letoma so ob otroškem igrišču obnovili igrišče za košarko. Preplastili so asfaltirano površino, namestili nova koša za košarko in uredili odvodnjavanje.

Podžupan Vladimir Ljubek je ob odprtju povedal: »Na Mestni občini Celje si po svojih najboljših močeh prizadevamo, da bi imeli otroci na javnih površinah na voljo kakovostna in varna igrala. Poleg otroških igrišč, ki so na 43 lokacijah, imamo še 27 športih igrišč. Za njihovo obnovo vsako leto v občinskem proračunu namenimo okoli 100.000 evrov. V prihodnjem letu načrtujemo izdelavo projektne dokumentacije za obnovo igrišč na štirih lokacijah, in sicer na Teharjah, Na Kalvariji in na Škapinovi ter Brodarjevi ulici. Otrokom želim, da bi na obnovljenem igrišču preživeli veliko zabavnih in prijetnih trenutkov.« V nagovoru je izrazil tudi obžalovanje, da se vandali pogosto znašajo nad igrali za otroke, jih uničujejo in povzročajo veliko škodo.

Program za odprtje je pripravila mestna četrt Slavko Šlander s predsednikom Mihaelom Zverom, v kulturnem programu so sodelovali otroci enote Mavrica Vrtca Anice Černejeve, učenci II. osnovne šole Celje in folklorna skupina.

Mestna občina Celje