Največ škode je nedeljsko neurje, ki ga v Celju ni bilo čutiti povzročilo na območju Prebolda. Po poročanju spletnega portala Novi tednik sta 15 minutno deževje in toča v velikosti oreha dodobro uničila pridelek, poškodovala sta tudi nekaj stavb. Več kot 30 prostovoljnih gasilcev je bilo v noči na ponedeljek ves čas na terenu in zaščitno prekrivalo strehe in pomagalo občanom, ki so utrpeli škodo.

Poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Prebold-Dolenja vas-Marija Reka Uroš Ocvirk , vodja intervencije je povedal, da je bilo najhuje na območju Marija Reke, kjer je razkrilo nekaj streh stanovanjskih hiš ter gospodarskih poslopij. Obenem je poudaril, da je toča ogromno škode povzročila tudi na pridelkih, da so pridelki kot so koruza, hmelj in vinska trta zelo poškodovani. Je pa bilo poškodovanih tudi nekaj osebnih vozil, rolet in fasad po okoliških krajih znotraj občine Prebold.

Aktivirani so bili poleg gasilcev PGD Prebold-Dolenja vas-Marija Reka tudi prostovoljni gasilci iz društev Kapla vas, Sveti Lovrenc in Matke, poroča Novi tednik.

Vir: nt-rc.si