V oddaji Tarča “ne popuščajo”! Po pandemiji sedaj novo svetovno katastrofo ponovno uporabljajo za domač politični boj proti trenutni vladi!

Foto: Zajem zaslona (RTV Slovenija)

Kakšna je bila včerajšnja tarča in kakšen je bil njen namen je zelo dobro opisal dr. Žiga Turk: “Bravo Tarča! Ste organizirali oddajo, da bi se Slovenija razdelila o obrambni in zunanji politiki, tam, kjer bi morala biti vsaj za silo enotna. In se imate za nacionalno televizijo. Sramota!!” Pri tem je dr. Turk še dodal, da vlada nikakor agresije na Ukrajino ne izkorišča za politični boj, ampak imajo po njegovo KUL/Golob enake blodnje kot Vladimir Vladimirovič, ki bi se naj boril proti fašizmu.

Tudi v tem primeru, tako kot ves čas epidemija so ustvarjalci Tarče pokazali, da se jim ne gre za oddajo, ki bi temeljila na preiskovalno-pogovornih temeljih, ampak samo za boj proti trenutni oblasti. Žalostno je predvsem to, da smo v zadnjih dveh letih bili priča dvema katastrofama – covidu-19 in agresiji Rusije nad Ukrajino, kar so v Tarči vedno znova in znova izkoriščali za svojo promocijo in politični boj. Za takšno oddajo ob tem času bi bilo veliko bolj primerno, da bi stremela k čim hitrejši in čim boljši informiranosti slovenskega prebivalstva. Kaj so takšne platforme oddaje prinesle smo se lahko prepričali v primeru epidemije covida-19.

Veliko zgražanja je bil deležen že napovednik oddaje pri katerem so mnogi opozorili, da gre bolj za propagando Rusije kot pa dejansko izpostavitev ruske agresije na Ukrajino. Dogajanje v oddaji je nazorno opisal Tomaž Štih, ki je navedel, da oddaji ni bila namenjena vojni ampak kulturnemu boju v Sloveniji. voditeljica Erika Žnidaršič je namreč znova vmešala v oddajo Viktorja Orbana in volitve na Madžarskem ter njegove povezave s Putinom. V oddaji je tudi neprestano prekinjala Mateja Tonina in Aleša Hojsa ter v nadaljevanju dala besedo Mateju T. Vatovcu, da je odgovarjal na vprašanja Hojsa in Tonina.

Kaj je prinesla včerajšnja tarča zelo bodro povedo tudi besede novinarja Bojana Požarja, ki je zapisal, da je oddaja Tarča znova pokazala kako so na RTV Slovenija potrebne temeljite spremembe.

Vir: Twitter in Nova24TV