V Pegazovem domu potrdili 16 okužb s COVID-19, stanovalci premeščeni v bolnišnice

Foto: Pegazov dom

Rogaška Slatina 16. september 2020 – Direktorica Pegazovega doma v Rogaški Slatini Kristina Kampuš je sporočila, da so včeraj popoldne dobili rezultate testiranj, ki so ga opravili pri oskrbovancih in zaposlenih. V domu je bilo 128 vzorcev odvzetih pri oskrbovancih in 24 pri zaposlenih.

Rezultati so pokazali, da je v domu s COVID-19 okuženih 13 oskrbovancev in 3 zaposleni. Vse okužene oskrbovance so tekom dneva prestavili na zdravljenje v bolnišnice in sicer 10 v Novo mesto, 2 v Šempeter pri Novi Gorici in enega v Ljubljano. Vse sorodnike okuženih stanovalcev so o rezultatu obvestili v ponedeljek in včeraj, vsem ostalim, ki o rezultatih niso bili obveščeni direktorica sporoča, da so negativni.

V Pegazovem domu načrtujejo, da se bodo stanovalci čez nekaj dni vrnili in jih bodo namestili v t.i. rdečo cono, ki jo vzpostavljajo v tem času. Gre za cono, ki bo ločena od ostalih stanovalcev tako, da ne bo prihajalo do stikov. “Po protokolu NIJZ bodo vsi stanovalci ponovno testirani čez 7 dni, nekateri, ki so imeli tesnejše stike z okuženimi pa še v tem tednu”, je še zapisala direktorica doma.

Večina stanovalcev z okužbo je brez simptomov, nekateri pa imajo blažje simptome, so še pojasnili v izjavi za javnost.

M.I.