V pikantnih nabodalcih in čevapčičih prisotna salmonela!

Foto: pixabay.com

V pikantnih nabodalcih in klasičnih čevapčičih je Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) v okviru uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov v dveh primerih zaznala prisotnost bakterije Salmonella enterica (Salmonella enterica   supsp.Enterica).

V artiklih je prisotna Salmonela

Pikantna nabodalca
Serija: 1201825932
Rok uporabe: 20.5.2020
Pakiranje: 400 g
Proizvajalec: Perutnina Ptuj d.o.o., Mesna industrija Ptuj, Zagrebška cesta 37, 2250 Ptuj
Posrednika: Spar Slovenija d.o.o., Letališka cesta 26, 1000 Ljubljana, in Mercator, d.d., Dunajska cesta 107, 1000 Ljubljana

Čevapčiči klasični
Serija: L 0136
Rok uporabe: 25.5.2020
Pakiranje: 360 g
Proizvajalec: Panvita MIR d.d.,  Ljutomerska cesta 28A, 9250 Gornja Radgona
Posrednik: Lidl Slovenija d.o.o. k.d., Pod lipami 1, 1218 Komenda

Vir: e-maribor