V politiko vstopa še ena “neodvisna” novinarka Mojca Šetinc Pašek

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Nova24TV povzema Večer, ki poroča, da se po “neodvisnem” novinarju Blažu Zgagi v politiko podaja še ena “neodvisna” novinarka Mojca Šetinc Pašek. Medtem, ko bo Zgaga kandidiral na listi Socialnih demokratov, naj bi Šetinc Paškova kandidirala na listi Gibanje Svoboda Roberta Goloba. Že dalj časa je znano, da gre za aktivistično novinarko, ki ji je “trn v peti” trenutni predsednik vlade Janez Janša, na drugi strani pa je zelo naklonjena Milanu Kučanu.

Mojca Šetinc Pašek naj bi za Večer navajala, da je dobila več ponudb različnih strank – SD, LMŠ in LIDE, na koncu pa se je odločila za kandidaturo pri Gibanju Svoboda. Tako gre še za eno “neodvisno” novinarko, ki se podaja v politiko. Kot kaže je s tem sledila praksi Tanje Fajon (SD) in Ireni Jovevi (LMŠ).

Nekateri so vstop Šetinc Paškove v politiko napovedovali že dalj časa, je pa na uradno potrditev vstopa počakala do izreka sodbe predsedniku Janezu Janši, glede domnevne razžalitve Mojce Šetin Pašek in Evgenije Carl, ki jo je celjsko sodišče izreklo danes.

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Vir. Nova24TV