V poslanski skupini SDS od pristojne ministrice želijo pojasnilo v zvezi s streljanjem novogoriškega policista

Foto: Twitter (Bojan Požar)

Po spletu je zaokrožil posnetek domnevnega novogoriškega policista Dušana Djogića, ki naj bi naj bi zmago Roberta Goloba proslavil s strelnim orožjem.

Ker naj bi šlo za visokega uslužbenca policije, so v poslanski skupini SDS oziroma v njenem imenu Žan Mahnič, zastavili poslansko vprašanje o tem ali je dejansko policist svoje dejanje prijavil pristojnim organom oziroma osebam.

Celotno poslansko vprašanje v nadaljevanju objavljamo v celoti:

Spoštovani,

Na družbenih omrežjih se je pojavil posnetek policista Dušana Djogića, ki je po zmagi Gibanja Svoboda v zrak izpraznil šaržer neslužbene pištole. Iz posnetka je razvidno, da je pred strelom zaklical »za zmago«, video pa objavil na svojem Facebook profilu. Omenjeni policist je zaposlen v enoti, v kateri policisti preprečujejo in odkrivajo čezmejno kriminaliteto, odkrivajo kršitve nedovoljenega prehajanja državne meje in nezakonitega prebivanja tujcev v Sloveniji, odkrivajo prepovedane droge, orožje, eksplozivne snovi, odkrivajo ponarejene in prenarejene dokumente, ukradena vozila in druge naloge.

Nošenje prisilnih sredstev ureja Zakon o nalogah in pooblastilih policije. 134. člen ZNPPol določa, da je o uporabi strelnega orožja potrebno podati poročilo (131. člen ZNPPol).V zvezi s tem vas sprašujem naslednje:

1.    Ali je policist Dušan Djogić o streljanju, ki ga je objavil na svojem Facebook profilu, podal poročilo?

2.    Kako bo policija v tem primeru ukrepala in kako dolgo bo omenjeni policist še opravljal delo policista?

Vir: SDS