V poslanski skupini zaradi konflikta interesov od Šetinc Paškove zahtevajo izločitev Tomaža Modica

Foto: Zajem zaslona (Youtube - Radio Študent)

Poslanska skupina od “neodvisne” novinarke Mojce Šetinc Pašek zahteva izločitev Tomaža Modica kot strokovnega sodelavca parlamentarne preiskovalne komisije. Tomaž Modic je bil v preteklosti sodelavec državnih podjetij, zato bi se lahko tudi sam znašel med preiskovanci, to pa bi pomenilo konflikt interesov, pojasnjujejo pri SDS.

Modic je sedaj sicer novinar portala Necenzurirano, za katerega pa je jasno, da deluje v luči očrnitve Janeza Janše in njegovega dela. Ker kot izhaja iz sklepa o ustanovitvi parlamentarne preiskovalne komisije, se bo preiskava skoncentrirala samo na medije, ki so bili naklonjeni Janezu Janši in njegovi vladi, vse ostale medijske hiše, ki so podpirale trenutno koalicijo pa kot kaže komisija že v naprej ve, da so delovale zakonito.

V SDS za takšno odločitev navajajo naslednje: “Dejstvo je, da je Tomaž Modic direktor in soustanovitelj podjetja Providenta, d. o. o., novinar spletnega portala necenzurirano.si, direktor TM, Medijska produkcija in svetovanje, s. p. Kot novinar in direktor podjetja je sodeloval s spletnim portalom Siol.net, ki je v lasti podjetja Tsmedia, d. o. o., Tsmedia pa je v lasti Telekoma Slovenije, d. d., ki je družba v državni lasti. Predmet preiskav preiskovalne komisije pa bo med drugim prav poslovanje podjetja Telekom Slovenije, d. d., in posledično podjetja Tsmedia, d. o. o.”

Vir: Nova24TV