V požaru v Dramljah umrl 53-letni domačin

Včeraj dopoldne je zagorelo v stanovanjski hiši na območju Dramelj. V požaru je umrl 53-letni moški, ki je v hiši živel sam. Policisti in kriminalisti danes nadaljujejo z ogledom, ker vzrok požara še ni znan. Tudi v Slovenskih Konjicah je včeraj zagorelo in sicer na območju enega od tamkajšnjih podjetij. V tem primeru je prišlo do požara, ko je voznik viličarja trčil v plinsko cev, zaradi česar je prišlo do uhajanja plina in posledično požara. V požaru sta se lažje poškodovala dva zaposlena. Policisti pa zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Poleg zgoraj omenjenih požarov so policisti Policijske uprave Celje včeraj obravnavali tudi vlom na območju Velenja, kjer je neznani storilec vlomil v prostore podjetja. Povzročitelj je povzročil samo materialno škodo s poškodovanjem okna, vrat in kavnega avtomata. Prav tako v Velenju so policisti včeraj obravnavali še dva poskusa vloma v trgovini in en vlom v kolesarnico. Pri poskusih vloma v trgovini je storilec povzročil materialno škodo s poškodovanjem vhodnih vrat.  Pri vlomu v kolesarnico stanovanjskega bloka na Stanetovi ulici pa je storilec iz nje ukradel moško gorsko kolo znamke Merida Crossway, bele barve s črnimi napisi.

Policisti so obravnavali še vlom V Vuzenici, kjer je neznani storilec vlomil v ograjen zunanji skladiščni prostor trgovine in ukradel večjo količino folije za baliranje. V Šentjurju pa so v večernih urah obravnavali vlom v pekarno. Lastnik prostora je pri tem v prostorih pekarne zalotil 51 in 53 let stara moška z območja Policijske postaje Laško.

Od dogajanja med vikendom je potrebno izpostaviti požar v Šoštanju in tri nesreče s hudimi telesnimi poškodbami, ki so se zgodile v nedeljo 1. 7. 2018. Požar v Šoštanju so policisti obravnavali v nedeljo okoli ene ure zjutraj, ko je v Ravnah pri Šoštanju v garaži zagorelo osebno vozilo. Ogenj je nato zajel še stanovanjsko hišo in poškodoval tudi sosednjo stanovanjsko hišo. Policisti in kriminalisti so ugotovili, da je prišlo do požara zaradi napake na motorju.

V nedeljo se je nekaj čez 16. uro v Logarski dolini zgodila nesreča v kateri se je huje poškodoval 44-letni kolesar, ki je pri vožnji po klancu navzdol v blagem levem ovinku zapeljal na bankino in pri tem izgubil oblast nad kolesom ter padel. Istega dne okoli 18. ure se je izven naselja Libeliče v prometni nesreči hudo poškodoval 33-letni voznik motornega kolesa. Voznik je bil v prometni nesreči udeležen sam in je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel na gozdni cesti. Na glavni cesti v Radljah ob Dravi so prav tako okoli 18. ure policisti obravnavali prometno nesrečo v kateri se je hudo telesno poškodoval voznik motornega kolesa. Prometno nesrečo je povzročila 24-letna voznica osebnega vozila, ki je v križišču pri vključevanju na prednostno cesto izsilila prednost vozniku motornega kolesa, ki je vozil v smeri Dravograda. 23-letni voznik motornega kolesa se je v trčenju huje poškodoval.

M.I.