V preteklosti toliko sanjali o represiji, da jo sedaj sami res uvajajo! Medtem, ko petkovim protestnikom odpisujejo kazni, kmete na domovih zaslišujejo policisti!

Foto: Twitter / Marko

Ne samo iz ust “marionet” levega političnega polja tudi iz ust njih samih, je bilo slišati kako naj bi imeli v času vlade Janeza Janše in korone represijo v državi. Redko kdo se tudi ne spomni kako je sedanji premier Robert Golob, ko mu v GEN-i niso namenili novega mandata s stisnjeno pestjo pred novinarji vpil o fašizmu v Sloveniji. In kaj se danes pod to isto politiko dogaja v Sloveniji?

Ko vlada izgublja tla pod nogami, ker se ji iz dneva v dan dogajajo novi in novi protesti, želi to zajeziti na vse mogoče načine. Če smo bili pod vlado Janeza Janše priča protestom enih in istih akterjev, se trenutni vladi dogajajo protesti različnih skupin državljanov.

Vse kaže, da je to vlado Roberta Goloba tako ziritiralo, da se je odločila, da bo organizatorje protestov poskušala prestrašiti s policisti. Tako so po prekinitvi pogajanj s strani kmetov Slovenije z vlado, pri trenutni oblasti sklenili, da jih bodo pred napovedanimi protesti poskušali prestrašiti s obiski policistov na njihovih domovih.

Tako v zadnjih dnevih vse več kmetov poroča, da so jih na dvorišča o udeležbi in mnenju o protestih prišli povprašati kar policisti. Na policiji pri tem ne vidijo nič spornega, povsem nekaj drugega pa v tem vidi slovenska javnost. Takšna represija, ki jo izvaja Golobova vlada je še toliko bolj zaskrbljujoča, ker na drugi strani petkovim protestnikom, ki so globe dobili zaradi kršenja predpisov, le te odpisuje.