Danes bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno. Drugod bo sprva oblačno ali megleno, čez dan se bo postopno jasnilo, so zjutraj napovedali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 12 °C.

Jutri bo pretežno jasno, po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla, ki se ponekod lahko zadrži večji del dneva. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, v alpskih dolinah do -8, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 2 do 5, na Primorskem do 11 °C.

Obeti

V torek in sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo in meglo ali nizko oblačnostjo po nekaterih nižinah. V višjih legah bo razmeroma toplo, tam bo pihal jugozahodni veter.

Vremenska slika

Nad severozahodno Evropo in bližnjim Atlantikom je obsežno ciklonsko območje, na Alpami pa se je zgradilo šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje postopno nekoliko bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo ob severnem Jadranu in v sosednjih pokrajinah Italije pretežno jasno. Drugod se bo čez dan postopno zjasnilo, le v krajih vzhodno od nas bo še oblačno ali megleno. V Kvarnerju bo pihala šibka do zmerna burja.

Jutri bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla ali nizka oblačnost, ponekod ves dan.

Vir: ARSO