V primeru interpelacije Janeza Ciglerja Kralja bodo v LMŠ razkrili milijonske zneske, ki jih prejemajo nevladne organizacije, povezane z levo politično opcijo

Twitter

Ljubljana, 21. januar 2021 – Mediji poročajo, da bi v primeru interpelacije ministra za delo Janeza Ciglerja Kralja v LMŠ odprli Pandorino skrinjico, iz katere bi v javnost prišli podatki o financiranju nekaterih nevladnih organizacij. Tudi kriteriji, ki so jih v LMŠ predstavili za interpelacijo ne morejo piti vode, hkrati pa bi se z interpelacijo razkrilo koliko državnih milijonov je namenjenih nevladnim organizacija.

Kljub napovedi vložitve interpelacije trenutno vse kaže, da bo Cigler Kralj dobil zadostno podporo v Državnem zboru in bo ostal minister, hkrati pa bo lahko v svojem zagovoru javnosti predstavil kdo vse v Sloveniji prejema davkoplačevalski denar.

Kaj se očita Cigler Kralju in kaj zavodu Iskreni?

Po mnenju LMŠ je minister Cigler Kralj vplival na višino sredstev zavoda Iskreni, ker je nekoč z omenjenim zavodom posloval. Poleg tega v LMŠ zavodu iskreni očitajo krščansko usmerjenost, da spodbujajo svobodno odločanje o cepljenju ter da so proti splavu.

Da trditve predlagatelja ne pijejo vode dokazujejo podatki, da je Cigler Kralj že pred nastopom ministrske funkcije prenehal sodelovati z zavodom Iskreni, da je vplival na višino dodeljenih sredstev pa bo moral predlagatelj dokazati. Drugi očitek, da zavod Iskreni ni upravičen do državnih sredstev, ker je krščansko usmerjen pa je še kako sporen, saj potem zaradi svoje ideologije velika večina levo usmerjenih nevladnih organizacij tudi ne bi smela prejemati državnega denarja.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Napovedana interpelacija ministra Cigler Kralja bo odprla Pandorino skrinjo o stotinah milijonov evrov, ki jih letno dobijo z levico povezane nevladne organizacije!