V prometni nesreči umrl 46-letni voznik osebnega vozila

Foto: pixabay.com

Nekaj čez 16. uro se je na regionalni cesti Štore – Šentjur izven naselja Štore zgodila prometna nesreča, zaradi posledic katere je na kraju nesreče umrl 46-letni voznik osebnega vozila.

Po dosedaj zbranih podatkih je do prometne nesreče prišlo, ker je 46-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Štor proti Šentjurju v levem ovinku prehiteval pred seboj vozeče vozilo. V tistem trenutku je iz nasprotne strani pravilno pripeljal 20-letni voznik tovornega vozila v katerega je trčil 46-letni voznik osebnega vozila. Po trčenju je tovorno vozilo silovito odbilo na levi vozni pas, kjer je trčilo v tretje udeleženo vozilo, s katerim je nasproti pravilno pripeljal prav tako 46-letni voznik. 46-letni voznik, ki je pravilno vozil iz smeri Celja proti Šentjurju se je v prometni nesreči tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. 46-letni povzročitelj prometne nesreče in 20-letni voznik tovornega vozila sta po prvih podatkih lažje poškodovana.

To je letošnja druga smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani v enakem obdobju je na celjskih cestah umrlo sedem ljudi. Zato vse udeležence cestnega prometa opozarjajo na strpno in previdno vožnjo ter spoštovanje cestno prometnih predpisov in voznih razmer.

 

M.I.