V SD že “aktivirali” Milana Kučana pred prihajajočimi volitvami, ki se še vedno zavzema za izključevalno politiko

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Včeraj je stranka SD pripravila 3. konferenco Foruma starejših Socialnih demokratov na katerem so za predsednika izvolili nekdanjega prvega sindikalista Dušana Semoliča. Po besedah Franca Hočevarja, dosedanjega predsednika foruma, gre za človeka z veliko znanja in delovnimi izkušnjami.

Semolič je ob izvolitvi povedal, da se bo zavzemal za socialno pravičnost, večjo solidarnost, odpravo diskriminacije in boj za starejše. Vendar kot kažejo zadnja glasovanja poslancev SD v Državnem zboru so to lahko samo prazne besede Semoliča ali pa se bo oddaljil od trenutne politike SD.

So pa v SD pred volitvami že “aktivirali” tudi Milana Kučana, ki naj bi bil na prireditvi udeležen kot poseben gost. Kučan je prepričan, da so to volitve ko se bo odločalo ali bo šla Slovenija v pravo smer, ali pa bo šla v diktaturo. Vsekakor pa se ni mogel izogniti, da ne bi poudaril izključevalne politike, ki si jo tako v SD kot koaliciji KUL želijo še naprej izvajati. Poudaril je namreč, da mora opozicija storiti vse, da bi po njegovem ustavila protipravno in protiustavno delovanje te vlade, ki jo vodi SDS.

Kakšno je protipravno in protiustavno vodenje države se je pokazalo že večkrat in kdo je tako deloval. En primer je ravno prikazala včeraj KPK, ob delovanju SDH v času Marjana Šarca.

Uredništvo